Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat la Kiev, cu comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmström, despre progresele realizate în implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător și eforturile Republicii Moldova de a elimina barierele tehnice în calea comerțului, notează Radio Chișinău.

Chiril Gaburici a subliniat că Uniunea Europeană a devenit principalul partener comercial al țării noastre, cu o pondere de 70% în cazul exporturilor și de 50% în cel al importurilor, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului.

Cecilia Malmström, a declarat că Uniunea Europeană este dispusă să acorde în continuare asistența necesară pentru ca Rep. Moldova să implementeze toate prevederile Acordului de liber schimb.

În cadrul întrevederii care a avut loc în marja celei de-a doua reuniuni ministeriale în domeniul comerțului, a fost abordat și subiectul majorării contingentelor tarifare la export în UE și măsurile întreprinse pentru a asigura drepturile de proprietate intelectuală.