335 de familii ale militarilor prin contract vor primi cheile de la apartamentele de serviciu până la sfârşitul acestui an, scrie într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de trm.md.
Locuințele vor fi oferite militarilor în varianta „la cheie”. Acestea sunt dotate cu utilaj sanitar, sistem de încălzire autonomă, aragaz, iar pereții în interior sunt deja finisați. „Este important ca militarul să știe că este asigurat și social, inclusiv atunci când se află în misiuni, familia lui se află în siguranță și în condiții bune acasă”,  a spus premierul.

Clădirea a fost ridicată în cadrul unui parteneriat public-privat cu Ministerul Apărării. Compania de construcții promite că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent. „Este foarte important ca aceste familii să sărbătorească Crăciunul în noua lor casă, aici, acasă”, a spus Pavel Filip, adăugând că Guvernul va continua măsurile pentru asigurarea cu spaţiu locativ al militarilor prin contract.

În prezent, Ministerul Apărării are un fond de 144 locuinţe de serviciu, iar în următorii doi ani, se planifică construcția altor 600 de locuinţe pentru militari la Bălţi şi Chişinău.

Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi blocul locativ, aflat pe ultima sută de metri în construcție și s-a interesat de calitatea lucrărilor efectuate.

Tot astăzi, premierul a vizitat o bază militară a Armatei Naționale, unde, în acest an, s-au făcut lucrări de renovare în 2 blocuri sanitare și blocul alimentar cu o capacitate de 1000 de persoane. În prezent, în reparație se află și complexul sportiv.

În scopul modernizării infrastructurii militare, dar și a motivării tinerilor să activeze în acest domeniu, Guvernul a aprobat o serie de documente de politici, printre care Strategia Naţională de Apărare, Strategia Militară și Programul Armata  profesionistă 2018-2021.

„Reforma profesionalizării Armatei Naționale era demult necesară, noi trebuie să avem o armată bine pregătită. Poate nu ne putem permite să întreținem o  armată foarte mare, dar o armata bine pregătită – este obligațiunea noastră s-o avem”, a subliniat Pavel Filip.