Elevii trebuie să se întoarcă la lecții cu prezență fizică. Cel puțin asta o cere primarul general Ion Ceban, asta după ce CESP din capitală a decis acest lucru. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui live pe pagina s-a de Facebook.

„Specialiștii ne-au comunicat că avem o descreșterea a cazurilor Covid depistate zilnic, precum și la copii. Situația se stabilizează și nu sunt cazuri grave și extrem de grave în instituțiile municipale. Conform datelor statistice avem mai puține cazuri raportate la numărul de populație, decât în alte țări.

Astăzi s-a întrunit într-o ședință comună Comisia municipală Extraordinară de Sănătate Publică și Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău pentru a face o analiză în domeniul sănătății, dar și cu privire la situația creată în urma scumpirilor. Cu privire la reîntoarcerea copiilor la școală.

Membrii comisiilor au votat unanim pentru ca copii să revină la lecții cu prezență fizică începând de luni, 7 februarie. Nici Autoritățile Locale, nici instituțiile educaționale nu au claritate, iar conform deciziei Comisiei Naționale, mâine este ultima zi până când copii mai pot învăța online, iar din data de 5 februarie trebuie să revină la lecții. Nici o țară nu a anunțat că în această perioadă au oprit copiii acasă”, a declarat Ceban.

Primarul spune că este îngrijorător. „Ce facem cu bacalaureatul, examenele pentru clasele a 9-a și pentru copiii din clasele a 4-a? Este complicat părinților care au 2-3 copiii care învață și sunt fiind nevoiți să stea acasă?”, a întrebat retoric primarul general Ion Ceban.

Amintim că mâine va avea loc CESP națională, unde se vor lua unele decizii în acest sens.