Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Potrivit unor surse, acțiunile de urmărire penală au loc după ce, noaptea trecută, ofițerii CNA l-au reținut pe un șef din cadrul Inspectoratului într-un dosar pornit pentru acte de corupție. În același dosar a fost reținut și un intermediar.

Pe de altă parte, Procuratura Generală nu a putut să ne spună în biroul cui se desfășoară perchezițiile.

Ulterior, CNA a venit cu detalii pe acest caz. 

Astfel, angajatul vizat, un șef de la IP Ialoveni, este bănuit de luare de mită în valoare de 5.000 de euro.

Potrivit datelor, acesta avea și un complice, un om de afaceri din Ialoveni, care a fost reținut împreună cu șeful de la IP.

Cei doi ar fi încercat să mușamalizeze un dosar penal în schimbul a 5.000 de euro.

Potrivit datelor anchetei, omul de afaceri ar fi fost victima unui furt, în urma căruia ar fi fost prejudiciat de bunuri în valoare de aproximativ 10.000 de euro. Acesta s-ar fi adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție Ialoveni, iar în baza acesteia a fost deschis un dosar penal pentru furt în proporții mari. Ulterior a fost identificat autorul furtului, iar omul de afaceri ar fi ajuns la o înțelegere cu soția acestuia, care i-ar fi returnat paguba. Deoarece cauza penală era în derulare la organul de urmărire penală al Poliției, antreprenorul ar fi promis că se poate înțelege cu anchetatorul să închidă cazul contra unei recompense de 5.000 de euro.

După denunțarea faptelor descrise mai sus, CNA a inițiat o urmărire penală pentru trafic de influență, iar aseară polițistul și omul de afaceri au fost reținuți pentru 72 de ore. În aceste momente se efectuează șapte percheziții în orașul Ialoveni, inclusiv în biroul de serviciu al polițistului.