În încheierea vizitei pe care a întreprins-o astăzi la București, Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut, în incinta Ambasadei Republicii Moldova, o întâlnire cu Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați prin cumul în R. Moldova, relatează Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Discuțiile au cuprins, practic, toate subiectele principale ale actualității interne și externe ale țării noastre. Ministrul a făcut o amplă prezentare a preocupărilor Guvernului de la Chișinău privind procesul de integrare prin prisma angajamentelor asumate în conformitate cu Acordul de Asociere, acordând o atenție specială reformării justiției, luptei cu corupția, reformei administrației publice centrale și locale. El a subliniat că Republica Moldova este hotărâtă să-și continue drumul european și că, pe acest parcurs, contează mult pe sprijinul țărilor europene prietene, notează sursa citată de Moldpres.

Diplomații străini au manifestat un interes pronunțat față de realitățile Republicii Moldova prin numeroase întrebări adresate ministrului despre sistemul electoral, evoluțiile în dialogul cu Rusia, perspectivele soluționării conflictului transnistrean, vectorul strategic al politicii externe a țării. Ei au apreciat înalt asemenea modalități de comunicare, ce oferă posibilități de informare din prima sursă la nivel înalt.