Înainte de sărbătorile de Paşti, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a monitorizat mai mulţi agenţi economici, în vederea livrării de produse conforme în reţeaua comercială.

Printre operatorii economici monitorizaţi este şi întreprinderea avicolă „Pasărea argintie” din localitatea Ciorescu, care dispune de 65 de mii de găini ouătoare şi livrează zilnic în reţele comerciale din ţară aproximativ 50 de mii de ouă. În urma verificării s-a constatat  că la întreprindere se respectă toți parametrii de producere și păstrare a ouălor, aceasta fiind garanția că pe masa consumatorului vor ajunge doar produse de calitate, scrie Moldpres.

Totodată, reprezentanţii ANSA au recomandat consumatorilor să fie atenţi când cumpără aceste produse. „Consumatorul trebuie să atragă atenţia la condiţiile de păstrare, la starea produsului. Oul trebuie să fie curat, fără crăpături, coaja să fie mată. Albuşul şi gălbenuşul trebuie să fie limpede, să aibă o consistenţă conformă şi să fie fără mirosuri străine”, a specificat Ion Toma, director adjunct ANSA.

În context,  ANSA a atenţionat populaţia că produsele alimentare trebuie cumpărate numai din magazine specializate, locuri special amenajate, autorizate și cu acte sanitar-veterinare în regulă.