Primarul general Ion Ceban condamnă încă o dată Federația Rusă de crimele de război făcute în Ucraina. Edilul spune că vrea pace, iar asemenea acțiuni nu trebuie să aibă loc într-o societate modernă. Declarațiile lui Ceban au fost făcute în cadrul Forumul de Tineret 2022 din Republica Moldova.

Întrebat fiind „Cine este agresorul din Ucraina și dacă are de gând să acuze Rusia pentru atrocitățile făcute?”, Ion Ceban a răspuns că evident condamnă războiul.

„Primul lucru important. De ce eu sunt deranjat de fakenews-urile care sunt. Am spus de multe ori. Condamn acest război. Condamn această agresiune și nu consider un lucru normal. Agresorii sunt Rusia”, a declarat Ceban.

Edilul spune că cel mai grav lucru este că mass-media din Moldova, distorsionează declarațiile sale. „Eu am spus despre acest lucru cu jumătate de an în urmă. La întrebarea dvs. Eu am răspuns foarte de mult. Dar percepția dvs a rămas că eu la această întrebare nu am răspuns. Este un lucru foarte grav pentru o democrație și societate. Știți cine le generează? Media care trebuie să fie independentă și politicienii, care trebuie să fie corecți și onești”, a conchis Ceban.