Î.S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM) a lansat licitația pentru selectarea companiei care va realiza lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare. Aceasta va fi responsabilă de proiectarea și reabilitarea liniei feroviare Bender – Basarabeasca – Etulia-Giurgiulești, pe o distanță de aproximativ 233 de kilometri și va mai efectua lucrări de renovare a stației Giurgiulești, transmite MOLDPRES.

Tenderul se va desfășura în două etape. Prima etapă presupune depunerea ofertelor tehnice. La cea de-a doua etapă, participanții selectați vor prezenta ofertele financiare. Potrivit CFM, implementarea proiectului va permite majorarea vitezei de circulație a trenurilor până la 100 km/h și, respectiv, creșterea fluxului de transport marfar.

Planul de renovare a infrastructurii face parte din Proiectul de Restructurare și Reorganizare a sectorului feroviar din Republica Moldova, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene.

Licitația se desfășoară pe platforma oficială BERD pentru achiziții electronice a clienților (ECEPP), iar companiile interesate să-și depună ofertele urmează să se înregistreze pe platforma ECEPP: ecepp.ebrd.com.  Nici o altă modalitate de depunere a ofertelor nu va fi acceptată.