Secretarul de Stat, Serghei Bucataru a participat în calitate de co-președinte la reuniunea Comisiei mixte Moldo-Ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, care s-a desfășurat la Kiev, Ucraina.
 b
În cadrul reuniunii, părțile au discutat subiecte ce vizează majorarea cotei de autorizații,  transportul rutier de persoane, continuarea colaborării și facilitarea accesului operatorilor de transport la piața serviciilor de transport.
În urma negocierilor, cota de autorizații pentru transportul rutier de marfă stabilită pentru anul 2019 a fost suplinită cu 30 de mii de autorizații (majorare cu 66 %), dintre care 20 de mii – autorizații universale (port) și 10 mii – autorizații universale. Totodată, părțile au stabilit o cotă preliminară pentru anul 2020 în mărime de 60 de mii de autorizații.
De asemenea, în urma negocierilor, cota de autorizații pentru transportul rutier de persoane prin servicii neregulate stabilită pentru anul 2019 a fost suplinită cu 500 de autorizații (majorare cu 30 %). Părțile au stabilit o cotă preliminară pentru anul 2020 în mărime de 2200 de autorizații.
Totodată s-a convenit asupra abrogării din data de 1 ianuarie 2020 a moratoriului privind deschiderea serviciilor regulate spre / din localitățile Kiev și Odessa spre / din Republica Moldova. De asemenea, au stabilit anularea din data de 1 iunie 2019 a prevederilor ce țin de deschiderea serviciilor regulate fără paritate.
Partea ucraineană a informat despre depunerea eforturilor maxime în vederea finalizării procedurilor interne prevăzute de legislația națională, pentru intrarea în vigoare a următoarelor protocoale: Protocolul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la modificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto, întocmit la Kiev la 12 aprilie 2018 (liberalizarea); Protocolul dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația  internațională auto din 20 martie 1993, întocmit la Chișinău la 5 octombrie 2018 (90 de zile).
La final, părțile au confirmat necesitatea dezvoltării continue a relațiilor în domeniul transportului rutier internațional între cele două țări, în vederea consolidării relațiilor bilaterale.
cota de autorizații pentru transportul rutier de marfă stabilită pentru anul 2019 a fost suplinită cu 30 de mii de autorizații (majorare cu 66 %), dintre care 20 de mii – autorizații universale (port) și 10 mii – autorizații universale.