Nu învață din greșelile altora. În perioada 08-14 octombrie, 28 de persoane au încercat să treacă vama cu bunuri nedeclarate.

La postul de Cahul, spre exemplu, oamenii legii au depistat 1960 de pachete cu țigări, ascunse în pereții laterali ai unui mijloc de transport care se îndrepta spre Belgia. Șoferul mai avea în vehicul și circa 100 de litri de alcool, la fel, nedeclarați.

Un alt șofer, care se deplasa din Raionul Ștefan Vodă spre Chișinău a fost prins cu 240 kg de carne de vită congelată de origine străină, cu termenul de valabilitate expirat. La audieri, șoferul a recunoscut că intenționa să vândă carnea pe piețele din capitală.

Tot pe traseele din țară au fost prinși alți automobiliști care transportau articole vestimentare, cafea, mărfuri de uz casnic, piese auto și articole de parfumerie pe care le-ar fi trecut ilegal peste vamă. Iar la posturile de la Costești, Cahul, Leușeni și Sculeni, în total, au fost ridicate 800 de comprimate și fiole cu substanțe anabolizante, 47 kg de tutun pentru narghilea, băuturi alcoolice ș.a. Bunuri nedeclarate au fost depistate și la posturile vamale Tudora, Giurgiulești, Criva, Briceni, Comrat, Chișinău 4, Aeroportul Internațional Chișinău și Otaci.

În consecință, toate mărfurile au fost ridicate, iar cei care au încercat să le treacă ilegal peste vamă riscă amenzi de câte 4500 de lei.