90% dintre refugiați din Ucraina sunt cazați sau tranzitează Chișinăul. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, la Centrul Moldexpo sunt cazați peste 600 de persoane. Primarul general Ion Ceban a mulțumit tuturor colegilor săi pentru.

„Avem centrul Moldexpo care astăzi este amenajat absolut pentru toate necesitățile, în circumstanțele în care ne aflăm. Începând cu centrul unic de recepția a hainelor, produselor, etc.

Este un flux continuu de oameni care aduc lucruri, alimente, etc. Avem o echipă de voluntari, câteva sute. În continuare oamenii se pot înscrie ca voluntari pe diferite acțiuni pe care le putem întreprinde.

A fost un flux de mii de oameni, sute de copii. Pe teritoriul mun. Chișinău, aici avem dislocați 90% din cei care sunt cazați sau tranzitează Moldova. Unitățile de transport din capitală au făcut ture și au adus persoane de la vamă, din diferite locații. După necesitate. Chiar în această dimineață un autobuz plecă cu refugiați la Albița”, a declarat primarul general Ion Ceban, în timpul ședinței serviciilor municipale, care a fost efectuată la Moldexpo.

Ion Ceban a cerut unor responsabili din cadrul primăriei ca să participe la ședințele de la Guvern, pentru a avea o comunicare sănătoasă și pentru a coordona lucrurile mai eficient.

„Rog fiecare dintre fiecare să coopereze cu autoritățile locale. Chiar dacă presiunea pe Chișinău este cea mai mare, nu se știe cum vor derula lucrurile. Fluxul de migranți este foarte mare, cozile la vamă sunt foarte mari. Rog ca instituțiile medicale să facă stocuri de medicamente”, a precizat edilul.