Gata cu căldura în calorifere. Primarul general Ion Ceban, a semnat dispoziția de sistare a agentului termic începând cu 02.04.2022, cu excepția instituțiilor medico-sanitare, de educație, urmare a faptului că din 03.04.2022 vremea se răcește brusc.

“Notez, pe intern au fost multiple discuții de când deconectăm reieșind din eficiența economică, norma legală și condițiile meteo din următoarea perioadă.

Iată de ce, am dat prioritate sănătății copiilor și oamenilor bolnavi, pentru ca obiectivele sociale să rămână conectate.

Ce a urmat ieri! Guvernul a decis ieri, pe 31.03.2022 seara, că începând cu 31.03.2022, să fie deconectați toți de la agentul termic.

Motivul este clar: economisirea banilor. Nu sănătatea celor internați în spitale, a copiilor, dar banii au prioritate pentru Guvern. Nu mai vorbim despre faptul că punerea în aplicare, începând cu 31.03.2022 a dispoziției CSE de sistare a agentului termic este una la limita fantasticului din punct de vedere tehnic, deoarece decizia a fost luată seara. Adică seara se emite, dar trebuie să fie pusă în aplicare din ziua emiterii”, a conchis edilul.