Pentru a 20-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus sâmbătă în Republica Moldova de la Ierusalim.  Lumina Sfântă va ajunge cu o aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv – Chișinău, anunță Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.
Aeronava va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 18:30, Focul Haric va fi preluat de către întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, înaltpreasfințitul părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. Sâmbătă seara, în ajun de Paşti, Focul Haric va fi adus în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală, în jurul orei 19:30, de către IPS Vladimir, după care va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor care îl vor răspândi în întreagă ţară.
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă și la Mitropolia Basarabiei. ÎPS Petru, mitropolitul Basarabiei, arhiepiscopul Chișinăului și exarhul Plaiurilor, se va deplasa după ea la Aeroportul Internațional din Iași, unde aceasta va sosi cu o aeronavă de la Ierusalim. Preacuvioșii părinți stareți, precucernicii părinți protopopi și slujitorii sfintelor altare sunt așteptați la Sediul Mitropoliei Basarabiei, strada 31 August 1989 nr. 161, sâmbătă, începând cu ora 19.00, să-l întâmpine pe ÎPS părinte mitropolit Petru și să primească Sfânta Lumină.