Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, efectuează o vizită la Chişinăul şi Tiraspolul, în perioada 10-11 mai, pentru discuţii cu oficialii de rang înalt din Republica Moldova şi conducerea politică de la Tiraspol, scrie trm.md.

În calitate de reprezentant special al Preşedinţiei slovace a OSCE în anul 2019, Frattini se va concentra în cadrul vizitei pe modalităţile de avansare a procesului de reglementare transnistreană în cadrul parametrilor aprobaţi de toate cele 57 de state participante la Consiliul Ministerial al OSCE de la Milano, în decembrie 2018.

La Chişinău, reprezentanţii media sunt invitaţi la un briefing de presă cu reprezentantul special Franco Frattini şi negociatorul principal din partea Republicii Moldova, Cristina Lesnic, pe 11 mai, ora 09:15, în incinta Casei Guvernului. În aceeaşi zi, la Bender, un briefing cu reprezentantul special Franco Frattini şi liderul transnistrean Vadim Krasnoselsky va avea loc la ora 13:15 în incinta Cetăţii Bender.