Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au inițiat cercetări pe numele unui cetățean străin pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Incidentul a fost consemnat în după-amiaza zilei de ieri, 22 martie, în punctul de trecere Cahul, la ieșire din țară. Pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, s-a apropiat un autoturism, înmatriculat în Ucraina. 
La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean al Turkmenistanului, care a declarat că se află în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, având intenția să ajungă în Turcia. Împreună cu acesta se afla și familia, soția fiind cetățeancă a Ucrainei.

În baza criteriilor de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit mijlocul de transport și pasagerii.
La verificarea actelor de călătorie, inspectorul de la linia de control a avut suspecții asupra permisului de conducere. Fiind cercetat  amănunțit cu tehnica specială, s-a depistat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui act autentic, mai mult că nu ar aparține niciunui stat.

La audieri, străinul a mărturisit că și-ar fi perfectat actul în Ucraina, el având permis de ședere pe teritoriul statului vecin. Din declarații, acesta nu ar fi cunoscut că actul nu ar fi veridic.

Conform procedurilor legale, pe numele persoanei a fost întocmit act de constatare a unei ilegalități, iar permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre examinare. Totodată, persoana a fost înlăturată de la conducerea autoturismului, continuându-și călătoria în calitate de pasager.