Anul 2018 a fost unul semnificativ şi productiv la capitolul medierii anumitor probleme din stânga Nistrului. Asta a declarat viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, după întrevederea cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, care efectuează o vizită de lucru la Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi, citat de trm.md.

Potrivit viceprim-ministrei pentru Reintegrare, cele mai elocvente realizări sunt apostilarea diplomelor de studii, preschimbarea permiselor de conducere, asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole, precum şi înregistrarea mijloacelor de transport din regiunea transnistreană.

Cristina Lesnic a specificat că în discuţia cu Franco Frattini a reiterat faptul că nu trebuie admisă nici o acţiune unilaterală.

Potrivit reprezentantului OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, dialogul dintre Chişinău şi regiunea transnistreană trebuie să continue, iar acţiunile trebuie să fie întreprinse doar în interesul cetăţenilor.

Precizăm că reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, efectuează o vizită de două zile la Chişinău şi Tiraspol, pentru discuţii cu oficialii de rang înalt din Republica Moldova şi conducerea politică de la Tiraspol.