Polițiștii de frontieră au surprins copiii care vin de sărbători în R. Moldova, cu multe vorbe bune și ciocolate, scrie diez.md. Câțiva copii ai polițiștilor de frontieră au confecționat din hârtie colorată ghiocei care vor fi împărţiţi călătorilor.

“Poliția de Frontieră va aplica toate pârghiile reale și funcționale pentru crearea unor condiții confortabile și lejere la trecerea frontierei de stat, asigurând un nivel înalt al deontologiei profesionale și responsabilizând călătorii față de regulile existente la frontieră. Tot efectivul este mobilizat la maxim și dispus să activeze la capacitate”, se spune într-un comunicat ditat de diez.md.

“La necesitate, vor fi deschise toate benzile de deplasare prin punctele de trecere pentru a nu admite formarea rândurilor. La fel, vor fi deschise puncte de trecere de tip local, prin care vom simplifica trecerea frontierei pentru cetățenii moldoveni și ucraineni, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, având doar pașapoartele interne (buletin de identitate) sau pașapoartele pentru ieșire peste hotare”, se mai spune în comunicatul citat.