Mai multe curse aeriene au fost reținute astăzi din cauza ceţii dense, care s-a lăsat în dimineața zilei asupra Aeroportului Internaţional Chişinău.

Potrivit site-ului oficial al Aeroportului Internațional Chișinău, există rețineri de aproape trei ore la cursa spre Istanbul, scrie Moldpres.

În acelaşi timp, există întârzieri de peste două ore la aterizarea curselor din Minsk, Istanbul, București și Moscova.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Natalia Golovco, a specificat că, în prezent, traficul rutier pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de ceață densă. „Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri, iar carosabilul este umed. INP recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și vizibilitate, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autovehiculul din față, pentru a putea opri în siguranță în situația în care acesta încetinește brusc, să nu efectueze manevre riscante în trafic și să folosească luminile de ceață. Angajații Inspectoratului de patrulare activează în mod sporit pe traseele din țară pentru a asigura securitatea în trafic”, a spus Golovco.

Șeful Centrului prognoze meteorologice al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a specificat pentru MOLDPRES că ceața se va dispersa complet la orele amiezii. „Ceața se menține asupra întregii țări. Totodată, fenomenul este prognozat și pentru următoarele zile”, a afirmat Roșca.

Potrivit meteorologilor, astăzi se prevede cer variabil. Pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi minime de plus 3 grade Celsius, noaptea, în nordul ţării, și maxime de plus 15 grade Celsius, ziua, în sud.