La această oră, traseele naţionale sunt practicabile, se circulă în condiţii de iarnă, iar pe drumuri este gheţuş, informează Ministerul Economiei şi Infrastructurii. La lucrările de curăţare şi împrăştiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă sunt implicate circa 320 de unităţi de utilaje speciale şi peste 360 de persoane din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor. Până acum au fost împrăştiate aproximativ 3100 tone de material antiderapant.
Lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului continuă pe întreg teritoriul țării. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate, scrie trm.md.

Conform datelor operative colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la această oră nu sunt localități deconectate de la energia electrică.

Codul galben de lapoviță, ninsori și vânt puternic se menține. În aceste condiții, Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă conducătorilor auto, în special celor de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să fie atenți la indicatoarele rutiere.