Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova a expediat solicitări de oferte potențialilor furnizori de energie electrică pentru sezonul următor. Patru companii din Republica Moldova și Ucraina din cele douăzeci, invitate să participe la concurs, au dat curs invitației de a participa la etapele următoare ale procesului de selectare a ofertelor, lansat de întreprinderea moldovenească la 31 ianuarie.

Au rămas în concurs societatea Energocom, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, DTEK Trading din Pavlodar și Donbasenergo din Ucraina. Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova a expediat solicitări de recepţionare a ofertelor pentru procurarea energiei electrice la un număr de 20 furnizori de energie electrică și traideri din Republica Moldova, Ucraina și România, notează Moldpres.

Cei patru potenţiali furnizori trebuie să prezinte solicitantului propunerile până pe 13 martie 2018, ora 13.00, când, în cadrul unei licitații în două runde, ofertele prezentate vor fi evaluate, validate și va fi desemnat câștigătorul. Etapa finală prevede semnarea în termenul stabilit a noului contract de achiziţie a energiei electrice şi prezentarea acestuia către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică spre avizare.