Sportivul Iulian Bercu este gata să realizaze o nouă provocare, pentru îndeplinirea unui scop de apreciat. Moldoveanul va alerga 150 de km prin 12 orașe europene, pentru a atrage atenția asupra necesității infrastructurii pentru sportivii amatori, scrie zugo.md.
Maratonistul îşi propune să ajungă la oameni, pentru a-i convinge cât de important este crearea unei astfel de posibilități pentru cei care iubesc sportul.
„150 de km în alergare și 2500 km cu un VOLVO, în mai puțin de 48 de ore, prin 12 din cele mai frumoase orașe din Europa! Voi incerca, astfel, să sensibilizez opinia publică privind necesitatea creării unei infrastructuri sportive pentru amatorii unui stil activ de viață”, a scris Ilian Bercu, într-o postare pe Facebook.
Iulian Bercu menționează că, ulterior, împreună cu alţi pasionaţi de sport, vor să se implice în elaborarea unui proiect de modernizare și de adaptare a unor locuri din Chișinău și sunt „gata să sprijine autoritățile în acest demers”.Recent, Iulian a lansat ideea construirii unor terenuri multifuncţionale în parcul Valea Morilor din capitală, după un model similar din România
„Aceste zone de sport cu acces liber trebuie să includă și alte module, cum ar fi teren pentru copii, aparate multifuncționale de fitness etc”, zice el.Menționăm că, în ultimii ani, ultramaratonistul a participat la 20 de competiții cu distanțe de peste 100 de kilometri, ultima fiind „Ultra Trail du Mont Blanc”, unde a alergat, fără întrerupere, 170 de kilometri.