Preşedintele american Donald Trump a declarat că Rusia stânjeneşte eforturile Statelor Unite de a soluţiona problema programului nuclear al Phenianului, în timp ce China este de ajutor în această chestiune, informează Mediafax.

Liderul american a declarat într-un interviu pentru Fox Business Network că problema nord-coreeană ar fi mai uşor de rezolvat dacă Statele Unite ar avea o relaţie mai bună cu Rusia.

“Cred că am putea avea o relaţie bună” cu Rusia, a afirmat Trump, adăugând: “Cred că situaţia nord-coreeană ar fi mai uşor soluţionată”.

Relaţiile ruso-americane s-au deteriorat în ultimii ani ca urmarea a acuzaţilor privnd presupusele ingerinţe ale Moscovei în campania electorală din SUA, anexarea regiunii Crimeea şi susţinerea de către Rusia a regimului Bashar al-Assad în Siria.

Trump a transmis printr-un mesaj pe Twitter că a discutat joi cu preşedintele chinez Xi Jinping, printre subiecte fiind şi Coreea de Nord.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi mai mulţi oficiali americani au cerut Beijingului să-şi intensifice presiunile economice şi diplomatice asupra regimului nord-coreean.

China, cel mai important partener comercial al Coreei de Nord, respinge ideea că are vreun control asupra regimului de la Phenian.