Autoritatea Aeronautică Civilă a Reublicii Moldova a decis suspendarea zborurilor cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9.

Conform deciziei, începând de astăzi, se interzice utilizarea avioanelor de tip Boeing 737-8 și 737-9, toate numerele de serie, de către operatorii aerieni din Republica Moldova și cei străini care efectuează zboruri deasupra teritoriului Republicii Moldova, notează Radio Chişinău.

„Directiva este emisă ca măsură de precauție pentru siguranța pasagerilor, echipajelor și persoanelor de la sol din Republica Moldova, în contextul accidentului aeronautic din 10 martie 2019, cu implicarea aeronavei de tip Boeing Model 737-8 “MAX” operată de către Etiopian Airlines și a unui accident cu aeronavă de acelașii tip al Lion Air 610, care a avut loc pe 29 octombrie 2018”, se precizează în comunicatul Autorității.

Amintim că Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX, în urma tragediei aviatice produse duminică în Etiopia. De asemenea, și alte țări, cum ar fi Australia, Singapore, China, Indonezia, Oman, Coreea de Sud şi Mongolia au luat o decizie similară.

Amintim că 157 de oameni de la bordul aeronavei Boeing 737 MAX au murit în accidentul care a avut loc în Etiopia.