Astăzi, 4 ianuarie, expiră termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în Parlamentul, în circumscripțiile uninominale.

Comisia electorală Centrală atenționează că, pentru înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul la funcția de deputat în Parlament trebuie să depună personal setul de acte la consiliul electoral de circumscripție. Consiliul va decide în termen de 3 zile asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă, notează Radio Chișinău.

Potrivit ultimelor date de la CEC, 50 de candidați au fost înregistrați până acum pe circumscripții uninominale și 275 de grupuri de inițiativă. Candidații trebuie să prezinte liste de subscripție un număr de semnături de la 500 la 1000, în cazul bărbaților, și între 250-500 în cazul femeilor.

Campania electorală, pentru toți concurenții înscriși în cursă, atât în circumscripția națională cât și în cele uninominale, va începe pe 25 ianuarie 2019.