Procedura de vizitare a Parlamentului Republicii Moldova a fost simplificată. Legislativul a lansat, astăzi, de Ziua Parlamentului, o platformă on-line, care va facilita accesul pentru tururi ghidate, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al legislativului,  doritorii de a vizita Parlamentul pot accesa platforma on-line https://vizite.parlament.md/, înregistra, completa formularul pentru vizită și bifa data și ora la care intenționează să beneficieze de un tur ghidat. Ulterior, după recepționarea și examinarea formularului, ei vor fi informați despre data și ora vizitei.

Platforma are un modul pentru programarea on-line a vizitelor de informare prietenos persoanelor cu dizabilități.

Parlamentul Republicii Moldova organizează tururi ghidate pentru toți doritorii de a vizita instituția și de a afla informații despre procesul legislativ. Vizita va putea fi planificată cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data planificată. Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil.

Vizitatorii sunt însoțiți de un ghid pe toată durata vizitei în Parlament. Turul ghidat cuprinde Muzeul Parlamentului, Sala Europa și spațiile adiacente, precum și sala de ședințe plenare. Întreg turul durează aproximativ o oră. Vizitele la Parlament sunt gratuite și au loc pe parcursul întregului an, de luni până miercuri.

Conform statisticilor, anual Parlamentul este vizitat în medie de 7000 de persoane.

Sursa:Moldpres