Aspectele cooperării moldo-americane în diferite domenii, implementarea reformelor de modernizare a Republicii Moldova, precum și problemele securității naționale și regionale, au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu congresmanul american Brian Mast (R-FL), membru al Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Camerei Reprezentanților SUA.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul discuţiilor, interlocutorii au realizat o trecere în revistă a stadiului actual al dialogului strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, au abordat prioritățile cooperării bilaterale în diferite domenii, inclusiv realizarea reformelor de modernizare a țării, inițiate de autoritățile de la Chișinău, scrie Moldpres.

Tudor Ulianovschi și Brian Mast au vorbit și despre principalele provocări cu care se confruntă țara noastră la adresa securității naționale, reieșind din ultimele evoluții în problematica transnistreană și situația geopolitică din regiune. Congresmanul american a reiterat susținerea SUA atât în procesul de dezvoltare durabilă a țării, cât și cel de reglementare a diferendului transnistrean, precum și în procesul de retragere necondiționată a trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe final, interlocutorii au convenit asupra continuării dezvoltării cooperării bilaterale, inclusiv prin intermediul platformei oferite de Grupul de sprijin politic pentru Republica Moldova din Camera Reprezentanţilor SUA.