PDM a lansat astăzi un proiect de parteneriat public-privat, prin care va atrage investiții pentru construcţia unei arene multifuncționale în Chişinău. Anunţul a fost făcut de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii.

Potrivit lui Plahotniuc, proiectul va fi unul grandios şi, după cum estimează experții de la Guvern, va fi finalizat într-un an de zile.

“Noi vom acorda Executivului tot suportul politic pentru acest proiect şi vom susţine toate proiectele care aduc beneficii cetăţenilor”, a spus Plahotniuc, citat de Moldpres.

Conform sursei citate, statul va oferi suportul necesar pentru investitori şi va avea şi o cotă parte în proiect.

Conceptul arenei care va purta denumirea de “Chișinău Arena” a fost prezentat jurnaliştilor de speakerul Andrian Candu, care a spus că aceasta va avea o capacitate de circa 5000 de locuri şi va putea găzdui diverse evenimente, printre care concerte, conferințe, expoziții, competiții sportive, antrenamente.

“În proiectul nostru această arenă va avea şi locuri adiacente: o piscină olimpică, SPA, Fitness, Club de Tenis”, a spus Candu.

El a adăugat că arena ar putea fi construită în Stăuceni şi va costa între 30 și 50 de milioane de euro.