Primele 12 autospeciale „Kamaz”, oferite Republicii Moldova de Federația Rusă, au ajuns la Chișinău. Acestea vor fi repartizate săptămâna viitoare în mai multe orașe din țară, informează MOLDPRES.

Unitățile de transport au fost inspectate astăzi de șeful statului Igor Dodon. Potrivit oficialului, acesta este primul lot din totalul celor 100 de unități oferite gratuit de Federația Rusă. Un nou lot al urma să ajungă în țara noastră în primăvara acestui an. Pentru asamblarea autospecialelor, Federația Rusă a alocat 100 mln de ruble rusești, a precizat Igor Dodon.

Printre localitățile în care vor fi transmise unitățile de transport se numără Briceni, Ocnița, Soroca, Florești, Bălți, Chișinău, Comrat, Congaz, Basarabeasca și Taraclia.

În vara anului trecut, aflat într-o vizită la Moscova, șeful statului Igor Dodon a adresat Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin solicitarea de a examina posibilitatea transmiterii cu titlu gratuit a unui lot de tehnică rusească pentru localitățile din țara noastră.