Atac raider asupra Primăriei Chișinău. Guvernul continuă să delapideze bugetul chișinăuienilor prin diverse metode. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

„Mai țineți minte epopeea celor 17 milioane de lei, suma de care urma să fie delapidată Primăria municipiului Chișinău în favoarea SA „Locuințe pentru toți”?

Astăzi! Ministerul Finanțelor prin intermediul Trezoreriei Regională Centru a încasat de la Primăria Chișinău suma de 13 milioane 139 mii lei. Urmează să mai ia din bugetul municipal încă 4 milioane de lei.

În timp ce Primăria a sesizat în repetate rânduri Ministerul Finanțelor despre abaterile de la legislația în vigoare în cadrul acțiunilor executorului judecătoresc pe acest caz. La fel am bătut alarma și am comunicat oficial și președintelui parlamentului, prim-ministrului, șefului statului, ministerului finanțelor să stopeze această tranzacție ilegală, în spatele căreia stau persoane dubioase.

Cu toate acestea banii au fost luați de la municipalitate. Da noi ne întrebam de unde vor lua bani pentru Satul European. Cu „gândul” la oameni Guvernul continuă să scuipe în municipalitate și locuitori. După ce nu a contribuit cu niciun ban la solicitările noastre la buget, a privat municipalitatea de proiecte importante la Stația de Epurare, nu a întors niciun bănuț pentru perioada COVID, din sumele așa numit alocate pentru gestionarea crizei refugiaților nu a fost asimilată nici a 5-a parte. Acum bagă direct mâna în bugetul capitalei, când cu acești bani puteau fi reparate circa 50 de curți de blocuri sau multe alte proiecte de infrastructură sau sociale”, a declarat Ceban.

Edilul spune că Guvernul a îndeplinit moftul unor escroci, în timp ce vorbesc despre lupta anticorupție, transparența decizională și descentralizarea primăriilor.
Iată de fapt adevărata față a celor de la guvernare.

„Totodată, au tupeul ca în fiecare zi să blocheze activitatea preturilor trimițind tot felul de scrisori cu solicitări și pretenții ca preturile să realizeze promisiunile făcute de cei din Pas la întâlnirile cu oamenii pe la corturile electorale instalate în oraș. Sunt niște incompetenți care nu fac nimic pentru țară, dar gândesc zi și noapte cum să puie bețe în roate ca să nu se reușească în Chișinău.

Noi vom reuși cu toate piedicele puse, iar oamenii văd asta și vă vor taxa. Sunteți o gașcă de ipocriți! O postare mai veche las mai jos despre această ilegalitate”, a conchis edilul.

Amintim că în anul 2010, de către Procuratura municipiului Chișinău a fost inițiată cauza penală pentru comiterea infracțiunilor de escrocherie și delapidare a averii străine de către factorii de decizie ai SA „Locuințe pentru toți”.
Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 04 martie 2011, a fost intentat procesul de insolvabilitate în privința S.A. „Locuințe pentru Toți”, aceasta fiind în incapacitatea de plată. În anul 2013 dosarul penal intentat a fost transmis în instanță de judecată, iar conform scrisorii Procuraturii municipiului Chișinău din 28.07.2020, cauza penală se examinează în instanța de fond și soluție nu este luată pe caz.

Conform actului, factorii de decizie ai SC ”Locuințe pentru Toți” SA, sunt învinuiți de comiterea infracțiunilor de escrocherie și delapidarea averii străine, or, banii plătiți de către investitori persoanelor fizice nu au fost utilizați la ridicarea construcției, ci au fost furați de către conducerea companiei. În total, (factorii de decizie ai SC ”Locuințe pentru Toți” SA) potrivit învinuirilor, au cauzat părților vătămate (cetățenilor, investitorilor) o daună materială în proporții deosebit de mari, în sumă de 80 290 487 lei.