România va sprijini R.Moldova în realizarea proiectelor de infrastructură energetică, a reiterat ministrul român al Energiei, Anton Anton în cadrul întrevederii avute la București cu ministrul Economiei și infrastructurii Chiril Gaburici.

Cei doi oficiali au discutat despre proiectele comune de infrastructură pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, citat de Radio Chișinău.

„Sunt convins că legăturile puternice și relațiile dintre România și Republica Moldova, precum și între Guvernele noastre vor eficientiza dialogul, facilitând îndeplinirea obiectivelor. Aici mă refer la realizarea proiectelor investiționale privind interconexiunile la sistemul energetic al României nu doar pe dimensiunea gazelor naturale, dar și pe cea a energiei electrice”, a menționat ministrul Anton Anton.

Ministrul Chiril Gaburici a reiterat importanța României în procesul de interconectare a R. Moldova pe piața de energetică a Uniunii Europene.