Elevii gimnaziului nr. 86 din sectorul Buiucani al capitalei nu pot susține examenele de finalizare a treptei gimnaziale din cauza lipsei de curent electric. Ploaia de noaptea trecută a inundat şi două grădiniţe din acelaşi sector. Anunţul a fost făcut astăzi de către pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Brânzaniuc, ploaia puternică de noaptea trecută a lăsat fără curent electric un cartier întreg din preajma Ambasadei Ucrainei. „Astăzi, elevii gimnaziului nr. 86 urmau să susţină primul examenul de absolvire. La ora 9.00 nu era reconectată energia electrică. Am sesizat Red Union Fenosa”, a declarat Brânzaniuc.

El a specificat că ploaia a afectat şi mai multe încăperi din grădiniţele nr. 183 şi 164, iar mai multe tronsoane de drum din sector sunt impracticabile din cauza apei şi nămolului. „Șuvoaiele puternice au inundat etajul tehnic al unui bloc de locuit din strada Alba Iulia, iar mai multe apartamente au fost inundate. În prezent, acolo lucrează echipele de intervenţie”, a adăugat Brânzaniuc.

Ploaia a format adevărate lacuri pe mai multe străzi din sectorul Ciocana, iar în faţa unei întreprinderi din sectorul Râşcani şuvoaiele au inundat un automobil parcat în zonă.

Astăzi, absolvenții clasei a IX-a susțin examenul la Limba și literatura română (alolingvi). Potrivit regulamentului, proba începe la ora 9.00 și durează două ore.