Militari ai Armatei Naţionale din contingentul KFOR-10 au participat la un exerciţiu, desfăşurat marţi, 26 februarie, de Gruparea de Forțe Multinaționale MNBG-W (Multinational Battle Group — West), împreună cu Gruparea de Forțe Multinaționale MNBG-E (Multinational Battle Group — East) în Kosovo, notează Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, antrenamentele au avut ca scop evaluarea abilităţilor contingentelor din cadrul operaţiunii de a se integra într-o structură multinaţională de nivel companie, în special cele legate de procedurile de solicitare a sprijinului aerian pe timpul desfăşurării acţiunilor în teren.

Potrivit scenariului, militarii au fost implicaţi în acţiuni de testare a procedurilor de contracarare a unei eventuale ameninţări, care ar putea afecta siguranţa mediului şi libera circulaţie pe teritoriul Kosovo.   

Reprezentanții Ministerului menționează că trupele KFOR îşi perfecţionează constant abilităţile de operare cu tehnica de aviaţie şi nivelul de pregătire în cadrul misiunilor de intervenţie.