Relaţiile bilaterale moldo-ruse, dar şi perspectivele de dezvoltare pentru anul 2018 au fost discutate ieri, 26 decembrie, de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu omologul său rus, Vladimir Putin. În context, şeful statului i-a mulţumit preşedintelui Federaţiei Ruse pentru ajutorul şi sprijinul acordat ţării noastre în ultimul an, urându-i succes în campania electorală care a început în Rusia.
„Anul 2018 este unul de importanţă crucială pentru ţările noastre. În Federaţia Rusă urmează să aibă loc alegeri pentru funcția de preşedinte al ţării. I-am urat domnului Vladimir Putin victorie în acest scrutin. În Moldova, la fel, urmează un eveniment foarte important – alegerile parlamentare, de care depinde modul în care se va dezvolta ţara”, a subliniat Igor Dodon în cadrul întrevederii, notează trm.md.

În context, potrivit Președinției, șeful statului și-a exprimat speranţa că în anul 2018 ne va reuşi să înregistrăm un nou nivel de cooperare, evitând tensiunile care au caracterizat relaţiile dintre ţările noastre în anul 2017.

„Am remarcat faptul că, în pofida retoricii anti-ruse și a acțiunilor Guvernului Moldovei și ale majorității parlamentare, relaţiile dintre țările noastre înregistrează o evoluţie pozitivă”, a mai menționat Igor Dodon.