A III-a doză de vaccin anti-COVID ar putea deveni obligatorie pentru lucrătorii medicali din Moldova. Despre asta anunță autoritățile din sănătate care au precizat că, în prezent, se discută asupra raționamentului de administrare a dozei III pentru cei din sistemul medical, nu însă și pentru populație în general.

nunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă de la Ministerul Sănătății.

„Țările care au inițiat această strategie cu doza III au reușit deja să atingă o acoperire vaccinală a populației de peste 70%, ceea ce la moment considerăm este să vedem raționamentul inițierii recomandării dozei III pentru lucrătorii medicali și acest lucru este determinat de faptul că, în special pe parcursul ultimelor săptămâni, numărul de cazuri pe care le înregistrăm în rândul lucrătorilor medicali este în creștere, dar acest lucru este determinat și de faptul că ei sunt acea categorie care se află într-un contact mult mai intens cu persoanele care prezintă riscuri. La moment precăutăm posibilitatea administrării sau raționamentul administrării dozei III pentru lucrătorii medicali, dar nu pentru populație”, a declarat secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul conferinței de presă.

Responsabilul a reiterat că, deocamdată, nu se discută despre vaccinarea copiilor din Moldova, lucru făcut de alte state. Între timp, Ministerul Sănătății a precizat că cele mai afectate zone din țară sunt orașele Chișinău și Bălți.

Potrivit statisticii de la ziua de ieri, bilanțul cazurilor confirmate de COVID-19 în Moldova a ajuns la 299 843.