Un minor în vârstă de 17 ani, locuitor a capitalei a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani, după ce a jefuit o tânără în timp ce se deplasa pe str. C. Ieșilor.

La 17 octombrie, în jurul orei 22:00, o tânără în vârstă de 24 de ani, a solicitat intervenția polițiștilor sec. Buiucani, pentru a interveni și reține persoana care a deposedat-o în mod deschis de geanta în care se aflau bunuri materiale. Angajații poliției imediat au reacționat și s-au deplasat la locul comiterii infracțiunii, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ajunși la fața locului, victima a comunicat că în timp ce se deplasa pe str. C. Ieșilor, de la spate o persoană necunoscută i-a sustras geanta și a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii secției investigare infracțiuni, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut.

În cadrul acțiunilor procesual penale, minorul și-a recunoscut vina comunicând că în momentul când a comis infracțiunea era în stare de ebrietate și nu își poate explica acțiunile.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf, iar pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.