Pe mai multe drumuri din țară s-a format ghețuș, iar circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Responsabilii au dat asigurări că toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine, transmite MOLDPRES.

Din seara zilei de ieri și până astăzi dimineață, pe drumurile magistrale, republicane și regionale s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. În acestea au fost implicate 85 de utilaje speciale și 148 de muncitori rutieri, care au distribuit peste o mie tone de material antiderapant, a declarat pentru agenție șeful Serviciului operativ al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Căpăţină.

Potrivit datelor ASD, printre traseele pe care s-a format pe alocuri lunecuș se numără Chișinău – Orhei – Soroca – Otaci, Chișinău – Ungheni – Sculeni, Hâncești – Leova – Cahul. Aceeași situație este și pe drumurile care leagă capitala de Leușeni, Dubăsari și Bender.

În aceste condiții, ofițerii de patrulare recomandă șoferilor să reducă viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire, să evite depășirile în trafic, să se asigure că parbrizul, geamurile laterale și luneta asigură o vizibilitate foarte bună, să aibă mașinile echipate cu pneuri de iarnă.

Totodată, pietonii sunt avertizați să traverseze strada numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă, și nicidecum prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea se va menține rece.