Guvernarea PAS și președintele țării, Maia Sandu, înregistrează un declin considerabil. Astfel sociologul român Dan Dungaciu a explicat rezultatele sondajului CBS-AXA, potrivit căruia actuala putere se bucură de o încredere mai mică a cetățenilor, decât în iunie 2021, în timpul campaniei electorale.

“Este un declin al actualei puteri, e cam repede, chiar dacă e așteptat de mulți dintre noi, e repede, e cam brusc. Nu e prăbușire evident, dar un declin. 80% din cetățenii Republicii Moldova constată că trăiesc mai rău, decât acum 2 ani de zile. Este foarte repede. Este o erodare a puterii”, a declarat Dungaciu.

Precizăm că potrivit sondajului CBS-AXA, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, PAS nu ar mai obține majoritatea. Ba mai mult, partidul de la guvernare s-ar clasa pe locul doi, cu 36% din voturi, iar lider devine Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, cu 40%. Și președintele Maia Sandu nu se mai bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, fiind tocmai pe locul trei, după Ion Ceban și Igor Dodon.