Un număr de 3339 de elevi vor participa la sesiunea suplimentară de bacalaureat, care a început luni, 15 iulie, și se va încheia vineri, 19 iulie. Examenele vor fi susținute în 14 centre create în Chișinău, Bălți, Edineț, Cahul și Comrat, transmite MOLDPRES.

Prima probă este cea la Limba și literatura română pentru alolingvi. Aceasta este susținută astăzi de 170 de candidați. Proba la Limba de instruire se va desfășura marți, pe 16 iulie, la aceasta fiind admiși 488 de candidați. Pe 17 iulie va avea loc proba la Limba străină, care va fi susținută de 1081 de candidați. Cei mai mulți candidați – 2267 la număr – s-au înscris la proba la disciplina la profil, care va fi organizată pe 18 iulie. Ultima probă – la disciplina la solicitare – va fi susținută pe 19 iulie de 301 candidați.

La sesiunea suplimentară de Bac participă candidații care au obținut note insuficiente la sesiunea de bază și cei care din diferite motive au absentat de la anumite probe.

Rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afișate în centrele de bacalaureat pe data de 24 iulie 2019. Candidații care nu vor fi de acord cu notele obținute vor putea depune contestații în decurs de 48 ore de la afișarea rezultatelor.

Rata de promovare a sesiunii de bază a examenelor de bacalaureat din acest an constituie 68,77 la sută.