Miercuri va fi inaugurat la spitalul „Sf. Arh. Mihail” cel mai important proiect medical din ultimii 30 ani: Secția de imagistică medicală, cu cel mai performant tomograf computerizat la ora actuala. Edilul a declarat că acesta este un proiect care a costat cca 12 mln lei.

„Ne dorim în municipiul Chișinău un sistem medical puternic și bine organizat. Săptâmâna aceasta suntem în preajma Zilei Profesionale a Lucrătorului Medical și Farmacistului – avem pregătit un eveniment cultural-artistic care va aduna toți lucrătorii medicali.

Apreciem cadrele medicale și vom decerna Diplome de Gratitudine pentru întreaga carieră profesională și cea mai longevivă activitate medicală pentru lucrătorii medicali”, a declarat Ceban.

Amintim că Primăria Chișinău investește în proiectele de sănătate.

  • 15 mil. lei – pentru reparaţiile capitale şi reconstruirea infrastructurii medicale;
  • 15 mil. lei – pentru procurarea de echipamente medicale şi fortificarea serviciilor de diagnostic şi tratament pentru locuitorii din municipiu.
  • 19, 1 mil. lei alocate pentru activitatea IMSP municipale;
  • 13,8 mil. lei – pentru programele municipale în sănătate.

„Ne propunem să consolidăm sistemul de sănătate municipal, să dezvoltăm în continuare un sistem puternic, performant și bine organizat”, a declarat edilul.

Totodată, personalul medical care activează în instituţiile medicale din capitală trebuie să dispună de condiţii bune de muncă, utilaj și echipamente performante şi un salariu motivaţional, iar pacienţii să fie trataţi cu grijă şi atenție, să aibă acces universal la servicii calitative de sănătate și programe municipale de prevenție a maladiilor.