Un bărbat de 27 de ani, locuitor al capitalei, a fost localizat și reținut de ofițerii de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, fiind suspectat de  comiterea unui jaf.

Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

La 25 februarie curent, o femeie a solicitat intervenția polițiștilor din sectorul Botanica, comunicând că a fost agresată și deposedată în mod deschis de bunuri materiale.

La fața locului, femeia de 56 de ani a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se afla în fața blocului de locuit de pe str. Hristo Botev s-a apropiat un bărbat,  i-a aplicat gaz lacrimogen în față și în mod deschis i-a sustras un hard de memorie, după care  a fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul  cauzat victimei a fost estimat la 5 600 de lei.

Urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii IP Botanica,  suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. Bărbatul a fost escortat la Inspectorat,  iar în cadrul acțiunilor procesual penale  și-a recunoscut vina.

De menționat că acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior  fiind judecat pentru infracțiuni analogice și furt.

Bărbatul este cercetat penal pentru jaf. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune  riscă închisoare de la 5 la 7 ani.