Declarațiile liderilor ACUM despre refuzul de a se alia cu practic toate partidele care aveau șanse să intre în Parlament este o mostră de aroganță politică și miopie strategică. De această părere este analistul policit Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de portalul Hotnews, scrie moldova24.info.

“Prin această declarație, ACUM-iștii au confirmat de fapt că merg în Parlament să facă opoziție și că nu-i interesează guvernarea. Mai mult, ei și-au sfidat susținătorii cu influență, mulți dintre careau cam obosit de a face figurație dojenitoare prin bucătării și ar fi dorit să înceapă o nouă etapă, prin a avea acces ”la butoane”, consideră analistul.

Ciurea constată cu regret că în viitorul Parlament au acces persoane incompetente, măcinate de compexe de inferioritate.

“Vă imaginați ce cor ”splendid” se va constitui în sala de ședințe, atunci când în fața noastră vor începe să se perinde Maia Sandu, Andrei Năstase, Alexandru Slusari, Igor Munteanu, Maria Ciobanu, Octavian Țîcu, Inga Grigoriu etc. Vremurile de altădată, cu Deliu, Cobzac și Țap în opoziție ni se vor părea epoci de aur, binecuvântate, plăcute auzului și reconfortante pentru liniștea noastră spirituală”, conchide Ciurea.