Peste 12 milioane de lei vor ajunge în bugetul municipal ca urmare a licitației deschise nr. 6 care a avut loc astăzi. Potrivit primarului general Ion Ceban este vorba de o licitație pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului la amplasarea gheretelor pe teritoriul orașului.

„La concurs au fost vândute 10 loturi din cele 28 expuse. Locurile au fost prevăzute pentru amplasarea gheretelor cu comercializarea presei periodice, produse street-food și de patiserie, băuturi fierbinți și răcoritoare, înghețată; flori și aranjamente florale, cu suprafața de 8, 10 și 12 m². Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Din cele 28 de locuri expuse la concurs 18 au fost retrase din cauza lipsei de solicitanți.  Cele 3 poziții adjudecate pentru comercializarea presei periodice, a articolelor de birotică au fost obținute prin negociere directă, prin participarea unui singur solicitant. Pentru locurile prevăzute pentru amplasarea gheretelor pentru flori nu s-a înregistrat niciun participant”, a declarat Ceban.

Edilul spune că toate licitațiile sunt efectuate public, transparent cu informarea tuturor cetățenilor.

„Până acum, locurile pentru amplasarea gheretelor și terenurile municipale erau date pe sub masă, iar bani de nimic ajungeau la municipalitate”, a conchis primarul.