Scanere staţionare ultra-performante pentru posturile vamale Ocniţa 1 (feroviar) şi Aeroportul Internaţional Chişinău. Un contract în acest sens a fost semnat de către directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie şi consilierul economico-comercial al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Song Xuejun.

Potrivit înțelegerilor, echipamentul de scanare destinat aeroportului din capitală urmează a fi instalat până la sfârșitul anului curent, în timp construcția sistemului de inspectare a vehiculelor feroviare pentru postul vamal Ocnița 1 (feroviar) este preconizată pentru primul semestru al anului 2018, scrie trm.md.

Potrivit Serviciului Vamal, costul proiectului se cifrează la 5,7 milioane de dolari. Astfel, Republica Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de asemenea tehnologii performante de control, prevăzute pentru operațiunile de inspectare non-destructivă.

Primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal „Leușeni”.