Șoferii cu numere neutre de înmatriculare sunt obligați să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului „MD”, în caz contrar aceştia se pot alege cu amenzi de până la 300 de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun de certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. Însă, conform Regulamentului Circulației Rutiere, fiecare șofer care circulă cu numere neutre este obligat să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului „MD”.

Astfel, pe parcursul ultimelor luni, poliţiştii au depistat în trafic peste 250 de șoferi care nu aveau lipit semnul distinctiv al statului „MD”. Aceştia au primit de la poliţişti abțibilduri cu inscripția „MD” oferite de Misiunea OSCE în Moldova.

Conform legislației în vigoare, conducătorii auto care circulă cu numere neutre și nu au semnul „MD” pe mașină, riscă amendă de la 150 până la 300 de lei, cu aplicarea a două puncte de penalizare.