Autoritățile de la Chișunău și-au exprimat solidaritatea cu cetățenii francezi în urma incendiului devastator care a distrus o parte din Catedrala Notre-Dame din Paris, notează Radio Chişinău.

”Suntem profund întristați de faptul că acest monument-simbol al civilizației europene, catedrala #NotreDame, a căzut pradă focului. Ne exprimăm speranța că aceasta va fi restaurată în cel mai scurt timp, pentru a ne putea bucura de frumusețea acesteia ori de cate ori vom trece prin #Paris”, se menționează în mesajul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Și președintele R. Moldova și-a exprimat regretul ”în legătură cu incendiul devastator care a distrus cunoscuta Catedrală Notre-Dame din Paris”.

”Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare Președintelui Emmanuel Macron și întregului popor al Franței și îmi exprim speranța că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze și a patrimoniului cultural mondial”, a scris Igor Dodon într-un mesaj, postat pe Facebook.