Curtea de Apel Bălţi a menţinut sentinţa în privinţa unui judecător din Drochia, condamnat de instanţa primară pentru acte de corupţie la şapte ani de închisoare.

Curtea a mai decis confiscarea în contul statului a sumei de 6400 euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracţiune. Totodată a fost menţinut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2600 dolari şi 1150 euro, notează Radio Chișinău.

Magistratul a fost reţinut în primăvara anului 2016, după ce procurorul general a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea percheziţiilor domiciliului, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporal e şi reţinerii respectivului judecător.

Potrivit denunţătoarei, care se afla într-un litigiu cu iubitul ei, judecătorul i-a promis că o v-a ajuta să-şi recupereze casa doar dacă îi va da 6200 euro şi plus 200 de euro pentru consultaţie. Judecătorul a admis o hotărâre favorabilă, dar nu în totalitate, motivând că banii transmişi anterior nu au fost suficienţi pentru soluţionarea pozitivă a cazului. El a mai pretins încă 1000 euro, fapt pentru care femeia s-a plâns la organele de drept.