Lumina în Casa Guvernului va fi stinsă pe 30 martie timp de o oră, între orele 20.30 și 21.30. Astfel, Guvernul Republicii Moldova, alături de alte instituții publice și organizații din țară și din întreaga lume, va marca Ora Pământului, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a executivului.

Prin această acțiune, cabinetul de miniștri reconfirmă atenția pe care o acordă problemelor de mediu și de eficiență energetică.

Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, comunitatea mondială marchează Ora Pământului. Evenimentul constă în deconectarea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru sensibilizarea societății asupra problemelor de mediu, cum ar fi consumul irațional de energie electrică, care este una dintre cauzele accelerării schimbărilor climatice, resimțite tot mai mult în ultimii ani.

Pentru prima dată, Ora Pământului а avut loc în 2007 la Sydney, Australia. Atunci, două milioane de persoane au deconectat concomitent luminile și aparatele electrice în semn de susținere а acțiunilor împotriva încălzirii globale și a schimbărilor climatice.

Republica Moldova s-a alăturat acestui eveniment începând cu anul 2008.

La ediția din anul trecut, peste 7000 de orașe din circa 180 de țări au stins luminile de Ora Planetei.