Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, vrea comasarea serviciilor de transport public din municipiul Chișinău, în contextul în care autobuzele de pe traseele municipale sunt învechite.

O treime din numărul de autobuze municipale se strică zilnic, iar pentru reparație municipalitatea alocă anual 15 milioane de lei, în timp ce Parcul Urban de Autobuze colectează 25,5 milioane de lei din vânzarea biletelor, notează Radio Chișinău.

Edilul Capitalei crede că situația transportului public poate poate fi redresată prin comasarea celor două întreprinderi de transport: Regia Trasnport Electric și Parcul Urban de Autobuze.

De asemenea, Primăria Chișinău a anunțat că va cumpăra 31 de autobuze noi, pentru care vor fi cheltuite 80 milioane lei din bugetul municipal.

Primăria Chișinău precizează că cele 22 de rute municipale de autobuz sunt deservite de 95 de unități de transport ale Parcului de Autobuze. Tariful actual de 3 lei pentru o călătorie cu autobuzul a fost aprobat în anul 2009, iar costul real, conform calculelor actualizate ar fi de 11 lei. Diferența de tarif este acoperită de municipalitate, care alocă anual, în acest scop 115 milioane lei.