Zilnic, 24/24 de ore, angajații Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău,   intervin  prompt  la solicitările parvenite din partea cetățenilor.

În perioada 01 ianuarie – 14 ianuarie,  echipele mobile a BPRO  au  intervenit la  2278 apeluri venite din partea locuitorilor capitalei, dintre care 1043 apeluri pe timp de zi și altele 1235 pe timp de noapte. Polițiștii au fost solicitaţi să intervină la curmarea diferitor contravenții, infracţiuni sau incidente, care sunt comise pe străzi, în curțile blocurilor de locuit, parcurile din mun. Chișinău.

Astfel, pe parcursul perioadei date, echipele mobile ale BPRO au efectuat 53 de rețineri,  fiind reţinuţi autorii şi complicii lor,  în comiterea infracțiunilor. Polițiștii BPRO au intervenit și contribuit la descoperire a 8 cazuri de furt, 10 cazuri legate de droguri, 18 cazuri de huliganizm, 2 cazuri de jaf și 11 cazuri de violență în familie.

Totodată de către polițiștii BPRO, au fost reținuți 120 de contravenienți, 23 persoane aflate în urmărire penală, 6 persoane aflate în căutare ca debitori de stat și 11 persoane aflate în orientare pe diferite incidente și infracțiuni.

Ținând cont că pericolul infectării cu COVID-19 nu a dispărut, polițiștii informează cetățenii cât și din automobilele de serviciu sunt difuzate mesaje sonore din automobilele de serviciu, să respecte în continuare măsurile impuse de către autorități de prevenire a infecției.