Partidul Democrat din Moldova își exprimă, întrun cmunicat de presă, indignarea față de agresarea deputatului Sergiu Sîrbu, vicepreședinte PDM, de către extremistul recidivist Pavel Grigorciuc.
Considerăm că acest act josnic a fost posibil în condițiile în care Blocul ACUM și-a început activitatea parlamentară utilizând și încurajând în mod deschis violența de limbaj în politică și actiunile agresive. Mai mult, Blocul ACUM l-a folosit astăzi pe interlopul Grigorciuc pe post de mercenar la așa-zisul protest din fața Parlamentului, încurajând și susținând manifestările extremiste pe care acesta le-a promovat. Acest comportament nu are nici o legătură cu valorile europene pe care reprezentanții formațiunii politice susțin că le promovează.
Atragem atenția că agresivitatea în discurs și incitarea la violență ca arme politice reprezintă lucruri extrem de periculoase, care creează tulburare, dezbină societatea și pot afecta grav climatul politic din Republica Moldova.
Solicităm reprezentanților Blocului ACUM să denunțe public comportamentul agresiv al partenerului lor politic, Pavel Grigorciuc și să înceteze să mai utilizeze astfel de persoane în activitatea lor politică.
Partidul Democrat din Moldova este alături de deputatul Sergiu Sîrbu și îi doreste însănătoșire grabnică, sperând că un asemenea grav incident nu se va repeta în politica moldovenească.